| Hoofdgerecht, 
                2 personen1 
                eetlepel sojasaus (Chinese Emperor), 1 eetlepel droge sherry,
 1 
                eetlepel maïzena, tabasco, 200 g biefstuk
 1 
                doosje zeeaster (150 g), 1 teentje knoflook, 1 eetlepelolie,
 1 
                eetlepel sesamolie, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
 Bereiden: 
                In kom sojasaus. sherry, maïzena en 1 eetlepel water door elkaar 
                roeren. Paar druppels tabasco erdoor roeren. Biefstuk in reepjes 
                snijden en door saus scheppen. Zeeaster in vergiet onder koud 
                water afspoelen en goed laten uitlekken. Knoflook pellen en in 
                dunne plakjes snijden. Biefstukreepjes boven kom in zeef laten 
                uitlekken (vocht bewaren). In wok of grote koekenpan beide oliesoorten 
                verhitten. Biefstukreepjes ca. 1 minuut al omscheppend bakken. 
                Zeeaster en knoflook al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. 
                Saus erdoor roeren en al omscheppend ca. 1 minuut meeverwarmen. 
                Serveren met rijst. Bereidingstijd: 
                ca. 10 minuten
 
 
 
 |