Hoofdgerecht,
2 personen
1
eetlepel sojasaus (Chinese Emperor), 1 eetlepel droge sherry,
1
eetlepel maïzena, tabasco, 200 g biefstuk
1
doosje zeeaster (150 g), 1 teentje knoflook, 1 eetlepelolie,
1
eetlepel sesamolie, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bereiden:
In kom sojasaus. sherry, maïzena en 1 eetlepel water door elkaar
roeren. Paar druppels tabasco erdoor roeren. Biefstuk in reepjes
snijden en door saus scheppen. Zeeaster in vergiet onder koud
water afspoelen en goed laten uitlekken. Knoflook pellen en in
dunne plakjes snijden. Biefstukreepjes boven kom in zeef laten
uitlekken (vocht bewaren). In wok of grote koekenpan beide oliesoorten
verhitten. Biefstukreepjes ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
Zeeaster en knoflook al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
Saus erdoor roeren en al omscheppend ca. 1 minuut meeverwarmen.
Serveren met rijst.
Bereidingstijd:
ca. 10 minuten
|